Vrhli jsme se do vaření

11. 09. 2023 v 15:51 hodin
Pečeme, vaříme, smažíme a baví nás to.

Zapečené brambory
Tak tyhle zapečené brambory jsme jedli prvně. A že to byla opravdu dobrota. Sice jsme se trochu zapotili, než jsme vše nakrájeli a rozdělali oheň, ale pak už to bylo jen krásné čekaní. Vůně během pečení napovídala, že jídlo bude opravdu jedinečné. Opětovné rozdělení práce bylo samozřejmostí. Každý se zapojí jak může- někdo přinese tácky, druhý rozdá lžíce a třetí to může sníst.

Švestkový koláč
Ani klienti Pavilonu nezahálejí a v kuchyni se umí otáčet. Své dovednosti předvedli u švestkového koláče. Zapojili se a práci si mezi sebou rozdělili. To čekání, až se kuchyní ponese vůně koláče bylo nekonečné, ale výsledek stál za to. A rozhodně to nebylo jen švestkami.

Rybízová pěna
Rybízová pěna je v tomhle horkém počasí to nejlepší. Krásně ochladí, není příliš sladká a je velmi snadná na přípravu.

Raw koule
Kdo říká, že nejde mlsat zdravě? Máme rádi sladké a kdo taky ne. Vyzkoušeli jsme si udělat RAW koule. Dost nás to bavilo. A z čeho že jsou? Datlovou pastu, rozemleté oříšky jsme smíchaly do tuhého těsta, z něho udělali koule a obalili jsme je v čokoládě. PO ztuhnutí v lednici čokoláda krásně křupala a takovou sladkou tečku jsme dlouho neměli.

Pomazánky
Ochutnat nové a nepoznané to máme rádi. A tak pirátská krabí pomazánka a pomazánka z řas nesměli chybět. Nu, dobrá, řasy byla pažitka a krabí tyčinky. Ale pro tu zábavu při vaření to stačilo. A že jsme si velmi pochutnali.

Lívance
Na sladkém smažením se nedá nic zkazit a nikdo z nás jím nepohrdne. A tak odpolední lívance byly jedinečnou tečkou za náročnými dny.  Opět jsme využili letní kuchyně a spojili jsme síly.

Langoše
Jak jen to jde využíváme naší letní kuchyně a dnes tomu nebylo jinak. Langoše milujeme a jelikož jsme již sehraná parta kuchařů, tak jsme si rozdělili práce a hned nám to šlo lépe od ruky. Jen smažení jsme přenechali naší paní pečovatelce, bylo to celkem rychlé a aby nebylo nic připálené, musely přijít na řadu šikovnější ruce.

 
top